ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Verhalen uit het hart van Frankrijk.

Verhalen uit het hart van Frankrijk.

Frans Collignon (schrijver) en Diana Bloemendaal (fotograaf) zijn er in geslaagd een heel bijzonder boek samen te stellen.

Het boek tracht antwoord te geven op tal van vragen. Wat doen de Fransen met al die ruïnes? Waarom staan er zoveel autowrakken langs de Franse wegen?

 

Collignon en Bloemendaal maakten samen een fotoboek met vertellingen over bijzondere facetten van de Franse samenleving. De foto’s vertellen over leegstaande winkels, boodschappenlijstjes, sleutels, Franse paarden en dito auto’s.  Ze tonen een Frankrijk dat de moeite van het bekijken waard is. De verhalen geven onbekende details uit het leven van alledag. Van nu, maar gaan ook terug in de tijd.

De foto’s en verhalen geven u een kijk op onbekende details van het leven van alledag. Het geeft u een blik op historisch gegroeide Franse gewoontes bij de jacht, bij begrafenissen, het maken van wijn en het toiletteren van paarden en koeien. Maar ze vertellen ook over de menselijke kant van een land dat een grote verscheidenheid kent. Een land waar steeds meer Nederlanders een plekje vinden. Wie dit boek leest en bekijkt, kan ze geen ongelijk geven.

 

Frans Collignon is auteur en journalist. Hij werkt voor kranten, tijdschriften en omroepen. Hij heeft een aantal aangeprezen boeken over taal op zijn naam staan zoals “Het Woordenreservaat” in 2013 herzien en uitgebreid, “Een kleine hamer, fel gedreven” uit 2005, en “Het paard in onze taal” uit 2009. Collignon debuteerde met de gedichtenbundel “Mijn dood en ik” in 2003.

 

Diana Bloemendaal is fotograaf en ze reist in opdracht over de wereld om onderwerpen en gebeurtenissen die haar boeien op de gevoelige plaat vast te leggen. Haar grote liefde is het fotograferen van paarden in een herkenbare eigen stijl. Bloemendaals werk wordt gepubliceerd in internationale boeken en tijdschriften.

 

Het is niet vaak dat wij laaiend enthousiast zijn over een boek over Frankrijk. Tegenwoordig schijnt iedereen daar iets over te vertellen te hebben. “Verhalen uit het hart van Frankrijk” is een uitzonderlijke uitzondering. Het boeit van de eerste tot de laatste pagina. Het verdient een plaats in de boeken top tien.

 

U kunt dit schitterende boek via ons bestellen, zeker doen! Bestellen kan via ons contactformulierDeel deze link op Facebook

Afbeeldingen: