ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Verzekeringen

Verzekeringen

 

U heeft besloten uw verhuizing zelf uit te voeren. Maar heeft u rekening gehouden met de dingen die u onderweg kunnen overkomen? Om te beginnen, het is een lange weg die u af moet leggen. Die afstand moet u overbruggen in een langzamer tempo dan u gewend bent, dus vermoeiender.

Natuurlijk, u bent al de nodige keren naar uw toekomstige woning op en neer gereden, maar nu zit u aan het stuur van een vreemde auto. Minder snel optrekken, langere remweg, groter, minder zicht op de weg en veel windgevoeliger. Blijft nog de vraag of u het gewicht goed en gelijk over de wagen heeft verdeeld.

Een heel andere reis dus.

 

Daarbij zal het nog niet meevallen om een verhuizing te laten verzekeren. Zeker niet als u de verhuizing zelf uit gaat voeren. Schade aan de vracht is in ieder geval uitgesloten. Voor het vervoer tussen Nederland en Frankrijk heeft de verhuurder van de bakwagen een WA verzekering afgesloten. Maar deze verzekert alleen de eventuele schade aan een andere auto als u betrokken raakt bij een ongeval. De schade aan de gehuurde wagen zult u zelf moeten vergoeden.

Dan is er nog de aanvullende inzittendenverzekering zodat medepassagiers min of meer gerust mee kunnen rijden. Maar die mooie antieke vaas die u ooit op een rommelmarkt kocht, of het schilderijtje dat oom Louis 45 jaar geleden maakte en dat u zo dierbaar is lopen een behoorlijk risico.

 

Met die vreemde auto, na de nodige uren rijden moet u, even minder geconcentreerd, door het gedrag van een medeweggebruiker plotseling remmen. Alles gaat schuiven! Kapot mooie vaas, naar de vaantjes schilderijtje.

 

Gelukkig ligt dat anders wanneer u een erkend en gespecialiseerd verhuisbedrijf uw verhuizing laat verzorgen. Afhankelijk van de waarde van hetgeen verhuist moet worden, wordt er per verhuizing een verzekering afgesloten. Dat is altijd een all-risc verzekering.

De verhuizers die wij u aanbevelen hebben een collectieve verzekering afgesloten waarbij hun verzekering de schade volledig dekt aan goederen, zelfs als die niet door hen zijn ingepakt maar die u zelf heeft in dozen heeft geladen.

Daarnaast is uiteraard het vervoer verzekerd. Zekerheid vanaf het moment dat de verhuizer bij u binnen komt stappen op uw oude adres tot aan het moment waarop alles op zijn plaats staat in uw nieuwe woning in Frankrijk.

 

Het is maar een weetje, maar kan een waardevol weetje zijn..